Prenumerationsformulär - MailChimp

Vi rekommenerar att du börjar att kika på hjälpguiderna "Nyhetsbrev med MailChimp" och "Skapa nyhetsbrev med MailChimp" allra först.

 

Genom att skapa ett prenumerationsformulär så kan blivande prenumeranter själva ange sin e-post och med en knapptryckning addera sig till din prenumerationslista.

Längre ner i denna guide hittar du instruktioner för hur du bäddar in en enklare version av ditt formulär direkt på din hemsida.

 

Steg 1: Skapa prenumerationsformulär

Gå in under fliken "Lists".

 

Därefter klickar du på den lilla neråt pilen till höger om din lista och väljer "Signup forms".

 

Välj sedan "Form builder".

 

Du kan ändra ordning på fälten genom att dra och släppa dem.

 

Genom att klicka på ett enskilt fält kan du göra inställningar för just det fältet.

 

I det översta fältet kan du skriva in en inledande och informativ text som berättar vad ditt nyhetsbrev handlar om.

 

Steg 2: Designa ditt formulär

Under fliken "Design it" hittar du olika designelement som styr över utseendet av formuläret. Det finns en rad olika alternativ och vi skulle rekommendera att du klickar dig runt en stund för att bekanta dig med alla flikar och underflika för att se vilka inställningar som du kan göra.

 

Steg 3: Översätt formulärsfält till svenska

Under fliken "Translate it" kan du översätta de olika fälten i formuläret till svenska. 

 

Översättningen är inte alltid klockren men du kan alltid själv ändra texten manuellt för varje fält. Exempelvis översätts "Subscribe to list" till "Prenumerera på lista" vilket kan vara lite luddigt för dina blivande prenumeranter. Ett tips är att byta ut "lista" till "nyhetsbrev istället". 

 

Avsluta med att spara!

 

Steg 4: Fler formulär och e-postmallar

Utöver prenumerationsformuläret finns det en lista över flera andra formulär och e-postmallar som du behöver gå igenom. Det kan vara t. ex. ett formulär för om något skulle gå snett (om man glömmer att fylla i en uppgift eller liknande). Eller du kanske vill skicka ett välkomstmejl till nya prenumeranter.

Det är en hel del att gå igenom och vi rekommenderar att du tar dig att kika igenom listan över formulär och e-postmallar i lugn och ro.

 

Steg 5: Dela ditt formulär

När alla dina formulär är genomarbetade kan du dela med dig av formuläret med hjälp av en länk. Under "Signup form" och rubriken "Signup form URL" hittar du länken till ditt prenumerationsformulär.

 

När du besöker länken kommer du att hamna på sidan för ditt formulär. Det är alltså denna länk som du ska använda så fort du vill länka till ditt formulär.

 

Steg 6: Bädda in prenumerationsformulär på din hemsida

Gå in under fliken "Signup forms" och gå vidare till "Embedded forms".

 

Det finns fyra olika designalternativ att välja mellan (Classic, Superslim, Horizontal och Naked). Under texten "Preview" kan du ser hur formuläret kommer att se ut på din hemsida.

 

Under "Form options" kan du ställa in ytterligare inställningar för ditt formulär. Här kan du också ändra den engelska titeln för formuläret till en egen titel.

 

När det gäller översättning av själva prenumerationsknappen så är det en liten kluring. Det går inte att ändra i MailChimp utan behöver göras direkt i koden när den är ibäddad på hemsidan, mer information kring detta hittar du lite längre ner. Men vi börjar helt enkelt med att kopiera koden som ska klistras in på din hemsida först.

 

Nu är det dags att klistra in koden på din hemsida. Det gör du med hjälp av blocket "Egen HTML". Dra alltså in blocket där du vill ha ditt prenumerationsfält och klistra sedan in koden i blockets kodfält.

 

Innan du sparar och stänger kan du ändra översättningen av knappen i formuläret. Det gör du genom att leta upp texten - value="Subcribe" - och ändra texten "Subscribe" till exempelvis "Prenumerera".

 

Så här ska det se ut:

 

Nu är det bara att spara och stänga HTML-blocket och sedan publicera hemsidan för att se det färdiga resultatet.

Så här kommer det att se ut när det är klart:

 


Article was last updated: 2018-05-04


Was this information helpful?

Sorry, we will try to improve it. Thanks to your response!.

That’s great! Thanks for your response.