Tips för att komma igång med hemsida på nätet

1. Hemsida - vad är det och varför behövs det?
Målet med hemsidan är att nå ut till fler potentiella kunder. Alla vill kanske inte besöka en fysisk butik eller ringa någon för att få information. Många personer söker först på Google, bland annat för att jämföra produkter. Syns du inte här, finns du inte heller. Det ger också mer trovärdighet om kunden även kan hitta dig på Internet. 

2. Håll din hemsida levande
Uppdatera kontinuerligt med blogg, nyheter, kalender med kommande händelser. Ju oftare du uppdaterar med bra texter och bilder som relaterar till hemsidan i helhet, desto oftare kommer sökmotorerna besöka hemsidan.

3. Ska ni göra hemsidan själv eller anlita någon?
Se vilka alternativ det finns och tycker du att det tar för mycket tid eller är för svårt att göra själv kan du anlita en webbyrå eller konsult. 

4. Ha ett professionellt domännamn och e-postadresser
Använd inte en hotmailadress utan ditt domännamn, t.ex. erik@hemsida24.se. Det ger trovärdighet.

5. Äkta bilder
Det måste finnas en rödtråd bland bilderna på hemsidan. Lägg inte bara krut på bilderna på startsidan. Tänk på att du inte kan använda vilka bilder som helst i och med upphovsrätten. Du måste äga dem eller ha tillåtelse att använda dem, annars kan det bli dyrt. Det känns mer äkta om ni tar bilder med din egen kamera eller mobil, istället för att köpa en bild från ett bibliotek på nätet. 

6. Struktur
Tänk igenom dina rubriker, de är nyckeln till en bra sida. Ha en lättnavigerad meny som inte är för djup för att inte tappa bort kunden (max tre nivåer). Ha inte för mycket text, hellre fler bilder. 

7. Marknadsföring - Målgrupp
Identifiera din målgrupp, gärna genom att göra en typisk kundprofil. Även om den kanske inte stämmer för alla dina kunder så kan det hjälpa dig en bit på vägen. Lägg upp en marknadsföringsplan utifrån en kalender, fundera på hur ofta du ska göra olika marknadsföringsaktiviteter och vilka tidpunkter som passar bäst. Ska du nå din målgrupp på kvällen när de sitter framför TVn, på jobbet eller kanske på väg till jobbet? 

8. Marknadsföring - Kanaler
Välj  vilka kanaler du gör dina marknadsföringsaktiviteter. Vissa kostar lite pengar, medan andra är helt gratis. Det skiljer sig också vilken målgrupp du finner i de olika kanalerna. Snapchat är t.ex. inte rätt kanal om du vill nå personer mellan 55-70 år

9. Sociala medier - för att lyckas, få fler klick och ökad trafik
Hitta din varumärkespersonlighet och ton i de inlägg du gör. Bestäm vilken nivå du vill lägga dig på och försök sedan hålla detta så att du på så vid bygger upp en relation till dina följare. Posta i lagom mängd. En tumregel är en gång per dag på Facebook och 1-5 gånger per dag på Twitter. Se till att det innehållet du delar matchar din verksamhetsvärderingar och har hög kvalité så att du inte förlorar följare.

10. Inspiration
Besök bloggar och tidningar för inspiration och mer information, t.ex. www.hemsida24.se/blogg


Article was last updated: 2017-02-14


Was this information helpful?

Sorry, we will try to improve it. Thanks to your response!.

That’s great! Thanks for your response.