Tips för SEO / Sökmotoroptimering och marknadsföring på nätet

Här får du några tips från oss på Hemsida24 hur du kan förbättra och optimera din hemsida med sökmotoroptimering. SEO står för Seach Engine Optimization och är ett hett ämne på nätet.

Det finns många guider och forum på nätet som handlar om SEO och där du som hemsideägare kan få ännu fler tips på förbättringar och i den här guiden ska vi dela med oss av vad vi vet är viktigt att tänka på.

 

Bra att tänka på:

 • Att optimera din sajt handlar förenklat om att Google och flera andra sökmotorer ska förstå vad din hemsida handlar om.
   
 • Få andra att länka till din hemsida. Dessa länkar gör att hemsidan ökar i popularitet i Google ögon med bättre positioner i sökresultatet som följd.
   
 • Skapa unika och relevanta titlar och rubriker på dina sidor. Strukturen och rubrikerna på dina sidor bestämmer vad ditt innehåll ska handla om och ska även fånga besökarens intresse.
   
 • Ge varje sida en kortfattad META-beskrivning under inställningarna för respektive sida.
   
 • Välj ut vilka sökord du vill fokusera på mest och ha med dem löpande i både sidtitlar, rubriker, META-beskrivningarna och innehållet.
   
 • Sökmotorerna är smarta och de försöker lista ut vad din hemsida handlar om genom att analysera dina rubriker och texter. Var smart du med och skriv relevanta texter till dina rubriker.
   
 • Utgå från din målgrupp och fundera på hur de pratar om din verksamhet. Vilka ord använder de? Använd de orden på din hemsida. 
   
 • Tänk på geografin när du optimerar och marknadsför ditt företag/tjänst/produkt. Om du bedriver en körskola i Halmstad är den bästa strategin att fokusera innehållet på området kring Halmstad. Det är inte sannolikt att någon som bor i Umeå är intresserad av att ta sitt körkort just i Halmstad.

  Detsamma gäller dina annonser på nätet om du exempelvis använder dig utav Google AdWords.
   
 • Gör din hemsida säkrare genom att lägga till SSL-certifikat. En säker hemsida rankar högre än en osäker hemsida enligt Google själva.
   
 • Använd 301 dirigering för att skapa egna personliga länkar till dina sidor.

  Med 301 dirigering kan du även få gamla länkar att fungera för ditt innehåll om du har bytt till oss från en annan hemsideleverantör.
   
 • Undvik att skriva länkar t.ex Klicka här, Läs mer här, o.s.v. Då är det svårare för sökmotorerna att förstå vad länkarna faktiskt länkar till.
   
 • En sak som gör att Google rankar din hemsida högre är om du har HTTPS på din hemsida. Det innebär att din hemsida är säker att besöka. Vill du ha HTTPS på din hemsida? HTTPS hittar du i abonnemangen Professionell och E-butik.

  Mer om HTTPS hittar du här!


Om du är mer nyfiken får du gärna läsa vår guide Att synas på Google.

Ännu fler tips hittar du i en guide från Google. De har en riktigt bra PDF-guide om allt du behöver tänka på.
 

Lycka till!


Article was last updated: 2018-01-26


Was this information helpful?

Sorry, we will try to improve it. Thanks to your response!.

That’s great! Thanks for your response.