Varför finns en gräns för filstorlek när man laddar upp filer?

Hemsida24 har en storleksgräns på 300 MB per fil när man laddar upp filer genom filblocket eller "Mina filer".

Konventionella webbhotell med FTP-tillgång har ofta inte den begränsningen, då det finns ett väl beprövat sätt att överföra stora filer på med skilda servrar och lämpliga uppladdningsklienter.

En av anledningarna till begränsningen har att göra med själva syftet med fillagringen och därmed även den tekniska lösningen vi valt för uppladdningen. Vår filuppladdning riktar sig främst till kunder som vill lagra mindre/större projektdokument eller bilder och dyligt, där det för en besökare inte tar särskilt lång tid att ladda ner filen.

Vid andra behov, med väldigt stora filer, så börjar vi närma oss taket för vad den uppladdaren vi använder kan hantera för att det ska vara stabilt vid långsammare uppkopplingar.

Hemsida24 är alltså ingen lämplig filserver där man kan lagra väldigt stora filer och sedan sprida dem till besökare eller via direktlänkar. Det finns även andra aspekter i det här, då vi försöker undvika att upphovsskyddat material som är vanligt på nätet, t ex filmer och programvara, ska använda oss som lagring.

Vägen från att starta en gratishemsida till att ladda upp material är väldigt kort, och vi har i nuläget en teknisk lösning som inte tillåter att vi skiljer på filstorlek för gratis- och betalkonton.

Vi jämför oss hellre med andra liknande tjänster (CMS/Webbhotell i ett) som betydligt större aktörer i USA driver, än gentemot konventionella webbhotell med filserver och FTP-åtkomst. Och gör vi det så ligger vår storleksgräns per fil faktiskt över många av de största leverantörerna i skrivande stund (2013-09-18). Troligtvis har de ett resonemang som liknar vårt.


Article was last updated: 2016-06-01


Was this information helpful?

Sorry, we will try to improve it. Thanks to your response!.

That’s great! Thanks for your response.