Varför kan e-post och externa tjänster sluta fungera när man ställer in våra namnservrar för ett domännamn?

Om du har ett webbhotell idag och funderar på att administrera alla inställningar för ditt domännamn hos oss med vårt verktyg så behöver du göra följande:

 1. Hos din nuvarande leverantör behöver du ställa in våra namnservrar så att vi tar över all konfiguration av domännamnet och så du kan administrera inställningarna med vårt verktyg.
   
 2. När du ställer in våra namnservrar kommer allt du har hos din leverantör som är kopplat till domännamnet att sluta fungera eftersom du ersätter leverantörens namnservrar med våra egna. Då vet domännamnet inte längre vilka tjänster som var kopplade sedan tidigare.

  Detta innefattar e-post, FTP, IP-telefoni, Office365 med flera - allt som går att koppla till ett domännamn.
   
 3. För att behålla tjänsterna behöver du istället lägga in dessa tjänster i våra namnservrar. Alla inställningar du behöver kan du få av supporten som sköter ditt webbhotell. Kontakta sedan får support så kan vi lägga in det åt dig.
   
 4. Om du t.ex vill ställa in hos oss att du ska använda din tidigare e-postlösning behöver du hämta DNS-inställningar från din webbhotellsleverantör som heter "MX-pekare" eller "MX-inställningar" eller "e-postinställningar". Dessa behöver du eller vi sedan lägga in i vårt system.

Vad är en namnserver?

En namnserver är en slags dator (server) vars uppgift enbart går ut på att administrera och underhålla domännamn på Internet så att de går att komma åt var du än befinner dig.

Inställningarna i en namnserver kallas för DNS-inställningar.

När man byter namnservrar från en leverantör till en annan leverantör så följer inte DNS-inställningarna med och de kopplade tjänsterna kommer då sluta fungera.

Att tänka på

Det tar oftast mellan 48 - 72 timmar när man byter namnservrar mellan olika leverantörer. Det beror på att ändringen måste ut på Internet till alla andra Internet- och tjänsteleverantörer.


Article was last updated: 2015-10-15


Was this information helpful?

Sorry, we will try to improve it. Thanks to your response!.

That’s great! Thanks for your response.